Veenendaal kreeg €75.000 uit boedel voormalig Freule-adviseur

De gemeente Veenendaal heeft naar nu blijkt een bedrag van bijna €75.000 ontvangen uit de boedel van voormalig Freule-adviseur Henk Keers.

Dat staat in een klacht die Keers eind maart 2016 indiende tegen de Amsterdamse advocaat Bas de Jong. De Jong behartigt al jarenlang de belangen van de gemeente Veenendaal in alle Freule-rechtszaken. De Raad van Discipline verklaarde de klacht tegen De Jong niet-ontvankelijk (verjaring).

Klik hier voor de uitspraak van 21 juli 2016. Het ‘verzet’ van de heer Keers tegen deze uitspraak is overigens op 21 november ongegrond verklaard.

Adviseur stelde belegging voor

Keers speelde een belangrijke rol in de Freule-affaire, waarbij de stichting in 2002 $9,4 miljoen kwijtraakte na een mislukte belegging in de VS. Keers stelde een transactie voor, waarmee de stichting een hoog rendement zou kunnen behalen. De Freule zag de miljoenen nooit meer terug.

Veenendaal kreeg €75.000 uit boedel voormalig Freule-adviseur

De adviseur werd in 2004 failliet verklaard, dit faillissement werd echter in september 2015 opgeheven. In een eerdere blog meldde ik dat de gemeente Veenendaal afgelopen juli een rechtszaak startte tegen Keers, met als doel de schade van de gemeente op hem te verhalen.

Curator keerde geld uit

In de uitspraak van de Raad van Discipline staat een tot nu toe onbekend nieuwsfeit. ‘De curator (van Keers) heeft een bedrag van €74.641,23 uit de boedel uitgekeerd aan de gemeente (Veenendaal). De woorden tussen haakjes heb ik zelf maar even toegevoegd voor de duidelijkheid.

Wanneer de gemeente dit geld heeft gekregen, wordt uit de uitspraak niet helemaal duidelijk. Maar de gemeente laat via een woordvoerder weten dat het bedrag in het vierde kwartaal van 2015 is ontvangen.

De uitkering aan de gemeente is interessant. Tot nu toe is nooit gebleken dat de gemeente een bedrag heeft ontvangen van de heer Keers. Wellicht heeft het college van burgermeester en wethouders dit besproken met de gemeenteraad, maar deze overleggen zijn meestal geheim.

Memo oud-penningmeester naar gemeenteraad

Zo vindt er aankomende dinsdag (13-12-2016) een raadscommissievergadering plaats in Veenendaal. Op de agenda staat bij de ingekomen stukken een memo. Daarin staat de oud-penningmeester van de Freule-flat, Chris van Holland, centraal. Diezelfde agenda meldt echter dat dit stuk/punt geheim is…

Lees hier mijn andere blogs!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *