Gemeente Veenendaal start nieuwe rechtszaak in Freule-affaire

Een nieuwe ontwikkeling in de Freule-affaire! De gemeente Veenendaal is eind juli een nieuwe rechtszaak begonnen tegen een oud-adviseur van de stichting.

Dit heeft de rechtbank in Den Haag aan mij bevestigd. In de nieuwe zaak stelt de gemeente Veenendaal de Haagse oud-adviseur Henk Keers aansprakelijk voor de miljoenenschade die in 2002 ontstond bij de Freule-stichting. De stichting verloor toen $9,4 miljoen via een mislukte belegging in de VS. De gemeente, lees de belastingbetaler, draaide in eerste instantie op voor de schade.

Keers was destijds als adviseur nauw betrokken bij de transactie die het Freule-bestuur aanging met de Amerikaanse partij Planetary Investment.

Gemeente Veenendaal start nieuwe rechtszaak in Freule-affaire

Gemeentehuis Veenendaal (bron: website gemeente)

Faillissement van adviseur opgeheven

De gemeente was in 2014 al succesvol om zich als schuldeiser te voegen in het faillissement van de Hagenaar, dat in 2004 werd uitgesproken. Het faillissement is per september 2015 opgeheven, laat rechtbank Den Haag weten.

De gemeente en de Haagse adviseur hadden tot gisteren (7 september) de tijd om schriftelijk te reageren op elkaars stukken. Volgens een woordvoerder van de rechtbank kan een eerste zitting nog maanden op zich laten wachten. De zaak vormt een zogeheten bodemprocedure, waarin wordt gekeken naar alle aspecten van de zaak.

Al eerder besloten zitting bij de rechtbank

De zegsman laat overigens weten dat de gemeente en Keers afgelopen augustus ook al tegenover elkaar stonden tijdens een hoorzitting bij dezelfde rechtbank. Of er een verband is met de bodemprocedure wilde hij niet zeggen. ‘Het was een besloten zitting. Over wat er daar besproken is, kan ik geen mededelingen doen’, aldus de woordvoerder.

De gemeente Veenendaal laat weten niet te reageren op lopende zaken.

Lees hier mijn andere blogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *