Leerzame lezingen in Veenendaal!

Vier lezingen stonden er zaterdag op het programma over ‘de lessen van de Freule’. In het hol van de leeuw: de stad waarin de beleggingsaffaire zich de afgelopen jaren afspeelde.

Best spannend allemaal. Zullen er wel mensen komen? Vinden ze de presentaties interessant? Nou, ik kan alleen maar terugkijken op een geslaagde dag. Vooral omdat ik het verhaal van De Leerzame lezingen in Veenendaal!Freule weer van hele een andere kant heb leren kennen: vanuit de Veenendaalers zelf.

Verschillende inwoners die zich verbonden voelen het Freule-schandaal namen de moeite om langs te komen. Zoals een man die een plakboek had bijgehouden met krantenartikelen, een buurvrouw van een van de bestuurders, een (oud-)gemeenteraadslid en mensen die zich destijds bezighielden met de dagelijkse gang van zaken binnen de stichting en eerder als getuigen zijn verhoord. Maar bijvoorbeeld ook de Veenendaalse Krant en de Gelderlander waren aanwezig.

De rol van de lokale pers

Ze brachten allemaal hun eigen verhaal mee en ze stelden ronduit vragen, waardoor elke lezing weer anders was. Het ging niet alleen inhoudelijk over de Freule-zaak, maar ook bredere maatschappelijke context. Zelfs de rol van de regionale pers als waakhond van lokale bestuurders kwam ter sprake. De lezingen waren gepland voor een halfuur, maar liepen naar van drie kwartier tot een uur!

Al met aLeerzame lezingen in Veenendaal!l een leerzame dag die smaakt naar meer, want het verhaal van de Freule is denk ik voor velen interessant om te lezen én te horen. Een journalist van De Rijnpost (lokale krant) bevestigde dat zijn verslag over de lezing die hij bezocht: ‘Sameer van Alfen schreef een boek dat eigenlijk elke bestuurder in Nederland moet lezen.’

Reden te meer om ‘de lessen van de Freule’ via nog meer lezingen te verspreiden. Het volledige overzicht van alle lezingen/workshops vindt u hier!

Lees ook mijn andere blogs!

1 Reactie

  1. Kees Lochtenberg

    Het was een plezierige lezing, Sameer beschikt over veel kennis, ik heb het boek aangeschaft om de onderzoek journalist te steunen. Echter het is tevens een plezier om het te lezen. Ik heb het in een ruk uitgelezen. Complimenten aan de schrijver.

    Kees Lochtenberg

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *