‘Ach man, zoek toch een echte baan’ (dagboek)

De eerste verkoopweek van De Freule in vogelvlucht!

Maandag 15-2

Sinds vannacht is het boek te bestellen via mijn eigen website freuleboek.nl en bol.com. Dat levert in de ochtenduren direct een aantal verkopen op. De verwerkingsfabriek in huize Van Alfen gaat draaien! Dus: pakbonnen en pakketzegels uitprinten, het boek in een luchtkussenenveloppe doen en op de fiets naar het PostNL-afgiftepunt bij de lokale Albert Heijn.

Dat ik überhaupt bestellingen heb gekregen via bol.com valt mij nog mee. Op de een of andere manier is mijn boek terechtgekomen onder de rubriek huisdieren.

Ah man, zoek toch een echte baan (dagboek)

Eh…foutje?

Alsof de Freule over een cavia of een hond gaat! Bij bol.com hebben ze beloofd het aan te passen, maar het kan nog wel een paar dagen duren voordat de wijziging zichtbaar is.

Dinsdag 16-2

Rond het middaguur zet ik mijn tweede blog online: over de lezingen in Veenendaal.  Een lezer reageert dat hij mijn boek in een ruk heeft uitgelezen, dat is natuurlijk een mooi compliment. Later in de middag nog een exemplaar afgegeven aan de eigenaar van lunchroom De Eetalage in het centrum van Lelystad, waar ik van het weekend een boekenfeest gaf.

Gelijk maar van de mogelijkheid gebruikgemaakt om te peilen of lokale boekhandels in Lelystad interesse hebben om De Freule in hun winkel te leggen. Dat willen ze wel, ik spreek af om de boeken komende donderdag af te leveren. ’s Avonds even tijd voor ontspanning: pianoles in Hilversum!

Woensdag 17-2

Aan het einde van de middag mag ik op de bank bij RTV Utrecht plaatsnemen, als gast van het middagmagazine U Vandaag. Spannend, want het is een live-uitzending van 17.00 uur tot 17.30. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. In de grime-kamer maak ik kennis met presentatoren Riks en Eva. Ze lopen het programma door en stellen mij op mijn gemak, het is gewoon een gesprekje.

De uitzending is voorbij voordat ik er erg in heb. De redactie vond dat stamgast/acteur Edo Brunner en ik er een leuke uitzending van hebben gemaakt. Dus missie geslaagd!

Donderdag 18-2

Het gaat lekker met de bestellingen. RTV Utrecht en artikelen in de Veenendaalse Krant en De Rijnpost van gisteren hebben goed gewerkt. Ook moet ik vandaag een aantal bedrijfszaken regelen, de dag vliegt voorbij. Ik ben nog het op tijd om een nieuwe lading boeken af te leveren bij het PostNL-afgiftepunt. In de avond voorzie ik de Lelystadse boekhandels van De Freule.

Vrijdag 19-2

Op naar Veenendaal! Een boek promoot zich niet vanzelf, dus eens kijken of een dagje in de winkelstraat wat oplevert. Ik heb ook nog de nodige flyers over van de lezingen in Veenendaal, dus die kan ik vandaag mooi kwijt.

Ah man, zoek toch een echte baan (dagboek)

Ook bij de snackbar in Veenendaal!

Geregeld herkennen mensen mij van de tv of uit de krant en dat levert aardige gesprekken op. En ook minder aardige: ‘ach man, zoek toch een echte baan.’ 🙂

Zaterdag 20-2 en zondag 21-2

Dit weekend ben ik jarig dus even wat gas terugnemen, is het plan. Dat lukt maar voor een deel, want zaterdagmiddag belt een boekhandel met een bestelling voor 21 boeken. Een klant laat je niet wachten, dus meteen actie ondernomen.

Er druppelen ook wat reacties binnen via de mail van mensen die De Freule inmiddels hebben gelezen. Zoals ‘een zeer lezenswaardig boek’ en ‘ik heb het boek in één adem uitgelezen. Een spannende weergave van een financieel debacle dat al vijfentwintig jaar haar schaduw werpt over de Veenendaalse gemeenschap.’ Kijk, daar doe je het als schrijver voor!

Lees hier mijn andere blogs!

6 Reacties

 1. Ineke van Alfen

  Leuk verslag

  Reageren
  1. Sameer van Alfen (Auteur bericht)

   Dank 🙂

   Reageren
 2. Mariska van der Westen

  Spannend, Sameer. Leuk om zo te horen hoe het jou en De Freule vergaat!

  Reageren
  1. Sameer van Alfen (Auteur bericht)

   dank je!

   Reageren
 3. Anneke Christiaans - Lambregts

  Wat een research heb jij gedaan om tot zo’n uitvoerige verslaglegging te komen Sameer. Knap gedaan hoor. Ik heb genoten van jouw inleiding en epiloog. Verder las ik de ins en outs met steeds meer bewondering voor jouw doorzettingsvermogen. Als niet “financieel onderlegd lezer”, houd ik het nu maar weer bij de 188 zwart witte toetsen en alle kruizen en mollen die daarbij horen…….

  Reageren
  1. Sameer van Alfen (Auteur bericht)

   Bedankt voor je mooie reactie. Die 188 toetsen blijven natuurlijk ook een mooie bezigheid, weet ik uit eigen ervaring 😉

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *