Na vier jaar en vier maanden zwoegen…

… is het dan zover. Mijn boek gaat komend weekend in de verkoop! Eerst op zaterdag 13 februari voor de lezers in en rond Veenendaal, waar ik ook een aantal lezingen zal geven. De landelijke verkoop start op maandag 15 februari, onder andere via deze website.

Vier jaar en vier maanden heb ik een groot deel van mijn vrije tijd in ‘De Freule’ gestoken. In het weekend, maar het laatste anderhalf jaar ook vaak doordeweeks, in de vroege of late uurtjes. Menig vakantiedag is opgeofferd voor dit boek.

Toch heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze het verhaal van de verdwenen miljoenen in Veenendaal eens goed uit te zoeken en op papier te zetten. Voor mij is dit project nu al een succes. Of het boek nu een landelijke bestseller wordt of beperkt blijft tot regionale verkopen.

Een geslaagd project

Dat ik het boek heb afgemaakt, is al iets om trots op te zijn. Bovendien heb ik zelf nieuws weten op te duikelen in deze affaire, dus journalistiek gezien is het ook geslaagd. En het hele traject van schrijven naar uitgeven in eigen beheer is een ervaring om nooit te vergeten!

Toch zegt mijn gevoel dat alles nu pas echt gaat beginnen. Een boek schrijven en laten drukken is een ding. Maar de promotie, verkoop en distributie zijn net zo belangrijk en vragen ook veel tijd. Zoals het geven van lezingen om de lessen van ‘de Freule’ bij het grotere publiek te krijgen.

Via deze blog hou ik jullie op de hoogte van mijn belevenissen. Ik heb geen idee wat er allemaal op mij afkomt, maar ik heb daar ongelofelijk veel zin in!

Lees hier mijn andere blogs!

2 Reacties

 1. Arie Stuijt

  Beste Sameer, zoals je weet heb ik het boek gekocht. Het zal een dezer dagen dus wel worden bezorgd. Ik ben benieuwd!

  Arie Stuijt

  Reageren
  1. Sameer van Alfen (Auteur bericht)

   Hoi Arie,

   De landelijke verkoop begint op maandag 15 februari. Je zit dan sowieso bij de eerste verzendlijst! Dank voor je bestelling.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *